Ville Leinosen tulevaisuus näyttää lupaavalta.Kun artisti on tehnyt pitkään musiikkia ja saanut nähdä, tehdä ja luoda monenlaista musiikkia, on jossain kohtaa mietittävä myös tulevaisuutta artistina ja muusikkona. Ville Leinosen kaltaiset artistit ovat niitä, jotka levyttävät vielä niin sanotulla eläkkeelläkin, ja tekevät musiikkia täysin omilla ehdoillaan.

Leinosen tausta

Ville Leinonen on syntynyt vuonna 1975 Savonlinnassa, ja ollut musikaalisen perheen vuoksi tiiviisti kiinni musiikissa jo lapsuudestaan asti. Alkutaipaleen innoittajat ovat vaihdelleet Tapani Kansasta Kissiin, ja intohimon puutteesta musiikkiin Leinosta ei ole koskaan voinut syyttää.

Leinosen musiikillinen ura on alkanut ainakin orkesteri- ja puhallinmusiikin parissa Savonlinnassa. Synnyinkaupungistaan Savonlinnasta Leinonen päätyi suhteellisen pysyvästi Tampereelle asumaan. Tampereelle muutto oli eräänlainen sykähdys musiikillisen uran etenemiselle kohti suurempia yleisöjä.

Nykyään muusikon uran lisäksi Leinonen on perheellinen ja isä kahdelle tyttärelleen. Kokemuksistaan isänä Leinonen on kirjoittanut albuminsa ISI, joka on julkaistu vuonna 2015. Leinosen itsensä mukaan ISI ja kaikki hänen itse kirjoittamansa levyt kertovat raa’an totuuden sen hetkisestä elämästä ja tunteista. Tämän kaltaiset albumit saattavat myös tulevaisuudessa olla Leinosen tuotannon kulmakiviä.

Kuulijan kuljettaminen artistin sielunmaisemaan

Leinosen musiikissa on voinut aina huomata, kuten aiemmin on mainittu, hänen sielunmaisemansa. Leinonen on taitava kuljettamaan kuulijaa pitkin levyn aikaista elämäntarinaansa iloineen ja suruineen. Ainoa kaupallisempi levy, jonka Leinonen on koskaan tehnyt, on iskelmä-covereille omistettu albumi “Hei taas”, joka saikin radiosoitossa mukavaa kuuluvuutta isommallekin yleisölle.

Leinonen on itse sanonut ymmärtävänsä, että jos haluaa musiikin tuovan leivän pöytään, täytyy tehdä muutakin kuin kokeilevaa, psykedeelistä musiikkia. Näin ollen Leinonen olisi ansioitunut säveltäjä vaikkapa peliautomaatti- tai raha-automaattien maailmassa musiikin puolesta.

Lyriikoiden kirjoittaminen on ollut laulamisen ja soittamisen ohella Leinosen erityinen vahvuus musiikin tekijänä. Aiheita lyriikoihin Leinonen ammentaa omasta elämästään ja itsetunnostaan. Leinonen onkin joskus tokaissut, että lyriikoiden kautta pääsee tarkastelemaan sitä tasoa, millä artistin oma itsetunto on sillä hetkellä. Raul Reiman on ollut aina Ville Leinoselle tärkeä esikuva sanoitusten osalta.

Leinosen yhteistyökuviot

Leinonen on tunnettu nimekkäistä ja onnistuneista yhteistyökuvioistaan monien erilaisten musiikin maailman henkilöiden ja yhtyeiden kanssa. Uransa aikana hän on saanut työskennellä samanaikaisesti erilaisten projektien ja kokoonpanojen kanssa ja esiintyä myös monilla livekeikoilla kertaluontoisesti.

Tulevaisuudessa Leinonen tulee luultavasti jatkamaan tämän kaltaista esiintymistä ja tietenkin erilaisia projekteja. Maailmallakin Leinonen on usein käynyt sekä hakemassa inspiraatiota että esiintymässä omilla ja erilaisten yhtyeiden keikoilla. Normaaliksi keikkojen määräksi vuodessa Leinonen on kuitannut noin 70-90 kappaletta.

Pidempää lähtöä ulkomaille voi tosin rajoittaa nykyinen perhe-elämä. Leinonen on kylläkin maininnut, että tulevaisuudessa hän haluaisi yhdistää perhe- ja musiikki-elämän – kenties tulevaisuudessa näemme Leinonen & Leinonen -kokoonpanoja?

Pienet, jopa indiepiirin yhtyeet ovat Leinosen mieleen, kun tarkastellaan hänen menneitä ja nykyisiä yhteistyökuvioitaan. Hän on tehnyt yhteistyötä myös ei-musiikillisten tahojen kanssa; Leinosen kappaleita nimittäin löytyy Oikeutta eläimille -kokoelmalevyltä. Leinonen on mukana myös kirjallisuuden maailmassa. Hän on julkaissut omista sanoituksistaan koostuvan kirjallisen teoksen vuonna 2006. Kirjaan on julkaistu kaikkien hänen siihen mennessä julkaisemiensa kappaleiden sanoitukset. Kuka ties jatkossakin Leinonen julkaisee kirjallisuutta?

Sooloalbumejakin Leinoselta voisi odottaa tulevien vuosien ja miksei vuosikymmentenkin aikana. Leinonen on tunnettu isojen tunteiden valjastamisesta albumin muotoon, tyylilajista viis – ehkä tulevat tapahtumat elämässä inspiroivat Leinosta tähänkin. Tällä hetkellä musiikinteko on rajoittuneempaa ja ehkä järjestelmällisempää perheen tuoman arjen myötä, mutta musiikista ja sen teosta Leinonen ei koskaan suostu irrottaumaan. Leinonen on itse uumoillut eräässä haastattelussa, että haluaisi luoda albumeilleen jatko-osia, niin toisia kuin kolmansiakin sellaisia.

Leinosen musiikki tulevaisuudessa

Koska Leinonen on ansioitunut musiikillisten maisemien maalaajana, olisi luonnollista siirtyä tekemään vaikkapa erilaisten pelien taustamusiikkia. Pelimaailmassa musiikki voi olla kokeilevaakin, jopa psykedeelistä – ja tässä Leinonen on ansioitunut erinomaisen hyvin. Etenkin kasinot ja erilaiset hedelmäpelit kaipaavat taustalle inspiroivaa ja pelin tunnelmaan sopivaa musiikkia, ja Leinosen kaltainen monitalenttinen artisti olisi täydellinen valinta säveltämään ja miksei sanoittamaankin tämänkaltaista musiikkia.

Omien sanojensa mukaan Leinonen on sitä mieltä, että hänen tarinansa ja diskografiansa ei ole millään tavalla valmis. Kuulemme siis varmasti Leinosen tuotantoa jatkossakin!