Ville Leinonen on loistava esiintyjä ja heittäytyjä!Ville Leinonen on jo 90-luvulta asti ollut tunnettu omaleimaisesta ja inspiroivasta musiikistaan. Hänen töitään on voinut nähdä sooloalbumien lisäksi erilaisten kokoonpanojen ja orkesterien livemusiikissa, tuotannossa, sanoituksissa ja kirjoittamisessa. Leinosen musiikki saa hyvälle mielelle ja inspiroi parempaan elämään. Leinosella on kyky mukautua erilaisiin musiikkimaisemiin ja saada kuuntelija erinomaisen virIttäytyneeseen tilaan.

Leinoselta on tullut uransa aikana monia albumeita ja kappaleita, joilla on vakiintunut fani- ja kuulijakunta. Hänen suosituimmat kappaleensa kietoutuvat erityisesti Leinosen soolotuotannon ympärille ja toisaalta hänen iskelmäkappaleista tekemiinsä uusiin versioihin. Leinosen uran alkuaikoina hänen tuotantonsa vetosi erityisesti punk-kansaan.

Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn soittomäärien perusteella suosituin kappale on hänen tuoreen, vuonna 2017 julkaistun “Hei Taas” -levyn seitsemäs kappale “Anna Rakas Raju Hetki”. Se on uusi tulkinta tunnetusta suomalaisesta iskelmän klassikkokappaleesta. Leinosen tulkintaa on kehuttu rohkeaksi ja hyvin ajan henkeä kunnioittavaksi, jopa leikittelyksi iskelmän kentällä. Musiikkipalvelu Spotifyssa tätä kyseistä kappaletta on kuunneltu kohta 100 000 kertaa. Leinonen on tunnettu oivallisesta tavastaan tulkita iskelmän klassikoita ja hänen hauskat twistinsä iskelmään tekevät niistä mukavaa kuunneltavaa myös muulle kuin iskelmäyleisölle.

Spotifyssa toiseksi suosituin kappale on Ville Leinosen ja Mopo -nimisen jazzissa ansioituneen bändin tekemä kappale. Mopo on kolmen musiikkialan ammattilaisen perustama bändi, joka soittaa erinomaista ja kokeilevaa jazzia. Leinosen ja Mopon yhteisen levyn nimi on “Laivalla”, ja (Leinosen kannalta) tämän kyseisen levyn suosituimman kappaleen nimi on “Kuka tätä laivaa ohjaa?”. Kappale kertoo erinomaisesti siitä, millainen nykyajan yhteiskunta on ja kuinka kiireisenä nykyajan yhteiskunnan ihminen pitää itseään ja kuinka kiireisenä ihmisen oletetaan elävän. Tälläkin kappaleella on kuuntelukertoja Spotifyssa melkein 100 000.

Rohkea kokeilija ja iskelmän uudistaja

Leinosen suosituinta tuotantoa musiikkipalvelu Spotifyta tutkailtaessa on nähtävissä, että suosituimmiksi tämän musiikin monitaiturin tuotannosta ovat tulleet iskelmän suosittujen kappaleiden modernit uusversiot. Musiikillisesti Leinosen avantgardistiset luomukset ovat hänen parasta tuotantoaan. Leinonen on artistina hyvin varma itsestään, Hän uskaltaa tehdä musiikistaan innostavaa – olipa sitten kyse hiteistä tai pelimusiikista. Leinonen on onnistunut sävellyksissään erinomaisesti ja saanut luotua Suomen musiikkimaailmaan paljon upeaa ja rikasta musiikillista sisältöä.

Leinosen levyistä tehdyt arvostelut lähes poikkeuksetta ylistävät Leinosen tapaa siirtyä musiikkilajista toiseen ja luoda upeita äänimaisemia eri kuulijaryhmien makuhermoja miellyttäen. Uusimman tuotannon osalta erityisesti hänen “Sadepisaroita” iskelmästä tekemänsä uusi versio on saannut kehuja äärimmäisen positiivisesta otteestaan ja hyvin toteutetusta tulkinnasta. “Sadepisaroita” on Leinosen tekemä versio Jonna Tervomaan saman nimisestä kappaleesta. Leinonen julkaisi kyseisestä kappaleesta myös sinkkulevyn, joka sai hyvän vastaanoton kuulijoilta.

Leinonen osaa etenkin uusilla tulkinnoilla vanhoista iskelmähiteistä palauttaa kuulijat nostalgiseen sumuun, muistoihin paremmista ajoista sekä nostattaa paljon muistoja esiin. Vuonna 2004 julkaistulta soolona tehdyltä Suudelmitar -levyltä parhaimmaksi kappaleeksi on muutaman arvostelun perusteella valikoitunut kappale nimeltä “Luunvalkoiset purjeet”. Tätä kyseistä kappaletta on kehuttu arvosteluissa täydelliseksi iskelmäksi, joka kiteyttää kaiken sen musiikillisen tyylin ytimen.

Huumorin ja itseironian voimalla

Tärkeä perusvire, joka paistaa läpi Leinosen suosituimmissa kappaleissa on Leinosen kyky huumoriin ja itseironiaan. Etenkin aiemminkin mainituissa iskelmäkappaleissa, jotka on Leinosen tapaan tulkittu, on saatu mukaan hauska sävy. Leinonen ei ota itseään turhan vakavasti kappaleissaan. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi juuri iskelmät ovat Leinosen musiikillisesta tuotannosta yleisön suosikkeja, sillä kappaleet ovat meneviä ja iloa tuottavia, mutta samalla äärimmäisen hyvin aikaansa kunnioittavia. Mikä tärkeintä, ne tanssittavat iskelmäkansaa juuri oikealla tavalla.

Uusin sooloalbumi “Hei taas” sisältää paljon diskomusiikista inspiraationsa saaneita kappaleita. Kyseinen levy on jatkoa Leinosen aiemmalle vanhaa iskelmää uudistavalle “Hei” -levylle. Leinosen vahvuus musiikintekijänä on myös henkilökohtaisista asioista ammentaminen musiikille. Esimerkiksi covereita Leinonen on tehnyt lähinnä vain kappaleista, joilla on hänelle itselleen tärkeä merkitys.

Leinonen osaa tulkita toisten tekemää musiikkia erinomaisesti, mutta on samalla myös vahva musiikin luoja ja tunnettu nimenomaan musiikin tekemisestä soolona ja erilaisten kokoonpanojen kanssa. Joka kerta Leinonen jaksaa yllättää uskomattomalla kyvyllään tehdä aina erilaista musiikkia. Juuri kun kuulijat ovat saaneet tottua tietynlaiseen musiikkiin ja ajattelevat tuntevansa Leinosen, julkaisee Leinonen sellaista musiikkia, mikä poikkeaa täysin aiemmin tulleesta materiaalista. Ja sen takia Leinonen on musiikintekijänä erinomainen ja hän julkaisee kerta toisensa jälkeen suositumpaa materiaalia.